Dia-Care Bloed / vloeistof detectie voor hemodialyse thuis

Dia-Care biedt de hemodialyse gebruiker een grotere veiligheid. Dia-Care is een geavanceerde dialysesignalering die de gebruiker waarschuwt als er een bloeding of lekkage optreedt van de hemodialysemachine.

Het Dia-Care alarm wordt geplaatst op een tafel of andere harde ondergrond. De manchetsensor om de fistelarm wordt vervolgens gekoppeld aan de Dia-Care. De manchetsensor zal zelfs minieme hoeveelheden bloedverlies detecteren, bijvoorbeeld door een verkeerd geplaatste adernaald.

Als Dia-Care een bloeding detecteert, wordt direct een akoestisch alarm geactiveerd. Als Dia-Care aangesloten is op een daarvoor geschikte Fresenius dialysemachine, deactiveert deze automatisch de bloedpomp, waardoor de bloeding stopt.
De manchetsensor is ontworpen in overleg met het Deense ziekenhuis in Roskilde. Het beschermt de naalden tijdens de dialyse tegen externe invloeden als de gebruiker slaapt.

Dia-Care veiligheid
In de Dia-Care is een aantal veiligheidstoepassingen ingebouwd om altijd zeker te zijn van veilige dialyse.
Als de Dia-Care aan wordt gezet, worden automatisch enkele controles uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het apparaat goed functioneert, het juist is aangesloten en dat de manchetsensor operationeel is.
Kenmerken:
Publicatie datum: 22-02-2019
Bestandstype: pdf
Document: Productbrochure
Taal: NL
Gepubliceerd door: QuoVadis Nederland B.V.
Onderwerpen:
Alarmering