Aangepast Watersporten
Stand: 08.E025
Watersporten behoren tot de leukste sporten die er zijn. Op het water voel je je vrij en onafhankelijk. De golven, de wind en de elementen van de natuur zorgen voor ontspanning in je lijf. Ook mensen met een beperking kunnen genieten van watersport. Wat is er mogelijk? Veel, of misschien wel alles? Op de stand van het Verbond kan je het ervaren. Het is super! Hal 8 stand E025

Zeilen
Bij uitstek een sport voor mensen met een beperking, omdat dit o9p bijna elk niveau en zelfs met de minste lichamelijke mogelijkheden, mogelijk is. De bediening van een boot is dusdanig aan te passen dat je zelfs met een teen, pink of tong een hele boot kan besturen. 

Unified Sailing 
Brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde zeilteam. Per boot bestaat een team uit 1 of 2 watersporters met een verstandelijke beperking (unified sporters) en 1 reguliere zeiler zonder verstandelijke beperking.

Roeien is een zeer geschikte sport voor vrijwel iedereen met een beperking, omdat het zittend wordt uitgevoerd en er sprake is van een vloeiende beweging zonder echte piekbelasting. Binnen het aangepast roeien is er voor ieder niveau voldoende te beleven.

Kanoën 
 Een laagdrempelige watersport die vaak ook geschikt is voor minder mobiele mensen. Doordat je bij het kanoën dicht op het water zit is de beleving van de sport intens te noemen. Het recreatieve gehalte van het varen in de boten is hoog door een lage snelheid en de mogelijkheid water op te zoeken dat uitsluitend voor dit type boten toegankelijk is. 

Nieuwsgierig? Kom tijdens de Support Beurs naar Hal 8 stand E025. We hebben leuke filmpjes, foto’s en elke dag mensen die iets kunnen vertellen over hoe het is om met een beperking aan Watersport te doen. Op het water heb je de beperking niet meer door. 

Contact

Orteliuslaan 1041
3528 BE
Utrecht Nederland
+31 30 3077500

Links

Hoofdmediapartnerlogo-firevaned.png
Mediapartners